За Югоизточна Европа енергийният сектор играе важна роля за регионалното икономическо развитие, увеличаване на просперитета и отваря вратата към Европейския Съюз. Като допълнение, със създаването на Европейската Общност Югоизточните държави се задължават да изпълняват ЕС закони за енергийната индустрия, което от своя страна изправя пазарните участници пред известни предизвикателства.

Проблеми като сигурност на доставка, мрежово разширение, енергоспестяване, развитие на инвестиции и проекти в конвенционалната и възобновяемата енергия и внедряване на пазарни либерализационни промени са само част от примерите за страните от ЮИ Европа.

За да се обсъдят тези предизвикателства и възможности, evroenergie LLC (местна консултантска фирма от Прищина, Косово), заедно с  конференцията Енергиен пазар ЮИ Европа създаде такава информационна и комуникационна платформа.

 

 

Събитието ще се проведе на 15-16 октомври 2015, за четвърта поредна година,  в гр. Прищина, Косово и има за цел да събере водещи фигури от енергетиката и политиката за обсъждането на всички предстоящи възможности, промени и предизвикателства на сектора в ЮИ Европа.

Фирма SIV.AG, както  всяка година, ще е основен спонсор на мероприятието и ще е представена отново (както и през 2014) от своето дъщерно дружество SIV.BG (Ес Ай Ви.БГ ЕООД).  Участниците в конференцията  ще имат възможността да посетят щанда в изложбената зала, където могат да видят и live-демонстрация на софтуерното решение kVASy®.